Ervaringen van medewerkers

 

Mijn naam is Melanie Paar en ik ben 21 jaar oud. Sinds vorig jaar ben ik afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Ik heb 2 jaar stage gelopen bij het Rovertje. Nu ben ik sinds juli 2021 werkzaam als pedagogisch medewerker bij Kindercentrum 't Rovertje. 

 

 

Dagelijks werk ik met kinderen van 0-12 jaar op verschillende locaties. Het leuke hieraan is dat ik afwisseling heb in verschillende leeftijdscategorieën. Elke dag is anders! Dit maakt het werken nooit saai!  

 

 

Ik zou 't Rovertje aanbevelen omdat de sfeer en omgeving van 't Rovertje warm en prettig is. We hebben super leuke collega's waar je altijd even een praatje mee maakt! Het team is samen 1! Je staat er nooit alleen voor! 

 


Mijn naam is Yvonne Janissen. Ik heb 33 jaar in de zorg gewerkt, onder andere in de ouderen zorg en de terminale zorg. Ik werkte bij mensen met een verstandelijke beperking toen ik op Facebook een vacature voorbij zag komen voor de B.S.O. bij kindercentrum ‘t Rovertje. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb hier dan ook meteen op gereageerd. Het was heel fijn dat ik naast mijn baan de mogelijkheid kreeg om enkele malen op meerdere groepen mee te draaien om zo de sfeer te proeven en te ervaren of deze baan bij mij zou passen.

 

In eerste instantie heb ik 3 middagen in de BSO en flexibel op alle groepen gewerkt. Wat was dit een geweldige combinatie. Je leert in een rap tempo alle groepen, collega’s en heel veel kinderen kennen. Wat een energie, enthousiasme, openhartigheid, warmte en spontaniteit komt er dan op je af. De variatie maakt dit werk zo leuk: verzorgen, knuffelen, activiteiten in de dagopvang, ravotten, spellen en conflictjes oplossen in de BSO.

 

Ik werk nu op één locatie in de dagopvang en de BSO en vind het prachtig om van heel dichtbij de ontwikkeling van baby naar peuter, kleuter, lagere schoolkind mee te mogen maken. Kinderen zijn spontaan, onbevangen, nieuwsgierig, vrolijk en maken je blij. Ik geniet met volle teugen van elke werkdag. Binnen ‘t Rovertje werk ik samen met een gezellig team. Ik krijg heel veel mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen door middel van scholing.

 

Met veel liefde kijk ik terug op een mooie loopbaan in de zorg maar ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik 3 jaar geleden het roer om heb gegooid.

 


Mijn naam is Fia Killaars. Toen ik in 1994 bij 't Rovertje kwam had ik niet de intentie om er zo lang te blijven. Het liep anders....

 

Net als de kinderen waarmee we werken begon ook 't Rovertje heel klein en werd groter en groter. Met mijn nieuwsgierigheid en altijd op zoek naar iets nieuws groeide ook ik mee en het bleef boeiend en interessant. Mijn passie voor (jonge) kinderen was daarbij altijd uitgangspunt. Nog steeds word ik elke dag blij van de allerleukste doelgroep die er is! Kinderen groeien en leren heel snel en iets kunnen betekenen en bijdragen in deze ontwikkeling geeft mij veel voldoening. Toen ik later de kans kreeg om collega's te coachen op pedagogisch vlak hoefde ik niet lang na te denken. Mijn collega's.....deskundig, lief, warm en professioneel met dezelfde passie en ieder met eigen specifieke kwaliteiten. Ik begeleid ze deze kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten en mag mee genieten als dit gelukt is. Voor mij is mijn werk bij Speelleergroep de Boemeltrein én het coachen een ideale combi!